«Satiec izgudrotāju!» – uzņēmēju un izgudrotāju kontaktbirža

Satiec_izgudrotaju_0003

2009. gada 12. jūnijā notika Rīgas Tehniskās universitātes Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centra Tehnoloģiju pārneses kontaktpunkta organizēta izgudrotāju un uzņēmēju kontaktbirža «Satiec izgudrotāju!», kurā kā īpašais viesis uzstājās RTU Transportmašīnu tehnoloģiju institūta direktors profesors Aleksandrs Urbahs.

Profesors A. Urbahs ar kolēģiem (Rostislavs Ščavinskis, Konstantins Savkovs, Vladislavs Ņesterovskis, Vladimirs Petrovs, Juris Korhs, Aleksandrs Jakovļevs, Aleksandrs Smirnovs, Dmitrijs Muhins u. c.) prezentēja vairākus prototipus – invalīdu ratiņus ar elektrisko piedziņu, invalīdu ratiņus izmantošanai iekštelpās, elektrisku saliekamo skuteri un bezpilota lidaparātu. Tāpat tika prezentētas arī vairākas jaunās tehnoloģijas, piemēram, jonu-plazmas pārklājumu uzputināšanas tehnoloģija, akustikas emisijas tehnoloģija šķidrumu sūces kontrolei spiediena vados, pie kuriem pieskaita rezervuārus degvielas, naftas, ūdens utt. uzglabāšanai, noguruma plaisu akustiskas emisijas monitorings u. c.

Pasākums bija plaši apmeklēts, kopumā ieradās ap 40 dalībnieku – uzņēmēji, valsts un sabiedrisko organizāciju, kā arī mediju pārstāvji un citi interesenti.

Kontaktbiržu rīkoja RTU ITPC Tehnoloģiju pārneses kontaktpunkts sadarbībā ar «CONNECT Latvia» un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru.

Renārs Reklaitis, ITPC Tehnoloģiju pārneses kontaktpunkts
Laila Eliņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs